vineri, 13 noiembrie 2009

Remus Cernea - Candidatul Partidului Verde pentru alegerile prezidentiale


Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, l-a desemnat pe Remus Cernea, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din această toamnă.

Partidul Verde va organiza la sediul partidului o conferinta de presa la care candidatul va fi prezentat presei şi va fi lansat oficial site-ul campaniei.

Actuala clasă politică a eşuat în a moderniza România şi a o transforma într-un stat de drept, eficient instituţional şi prosper. În ultimii 20 de ani au proliferat corupţia, incompetenţa, lipsa de viziune, populismul, lipsa de respect faţă de interesul public. Toate au dus la o amplă degradare a societăţii, mediului şi relaţiilor dintre oameni. Am asistat, în această perioadă, la instaurarea şi consolidarea unui monopol politic prin promisiuni care s-au dovedit deşarte, prin cumpărarea simbolică sau concretă a voturilor şi prin legi electorale injuste, cele mai restrictive din Uniunea Europeană. S-a ajuns la un îngheţ al clasei politice, partidele parlamentare actuale, lipsite de credibilitate, blocând prin orice mijloace apariţia unor alternative.

Aceste lucruri reprezintă pentru mulţi un motiv solid de descurajare, resemnare sau emigrare. Înţelegem aceste sentimente sau atitudini, dar, pentru noi, situaţia dramatică a României reprezintă un mobil pentru acţiune şi confruntare hotărâtă cu sistemul.
Partidul Verde consideră că trebuie depăşit infantilismul politic al acestor 20 de ani şi face o propunere credibilă şi consistentă societăţii româneşti prin desemnarea lui Remus Cernea drept candidat pentru alegerile prezidenţiale.
Partidul Verde prezintă un candidat care are cu adevărat de comunicat un mesaj nou, coerent şi foarte bine fundamentat, un candidat care a demonstrat prin numeroasele sale acţiuni şi luări de poziţie din ultimii 10 ani că este un promotor veritabil al valorilor culturale, civice şi politice care vizează temelia unei societăţi deschise şi a unei democraţii avansate.
Remus Cernea contrastează radical, atât ca imagine, cât şi ca acţiuni întreprinse şi principii promovate până acum, cu politicianul expirat al României actuale.
Remus Cernea reprezintă prototipul unui om tânăr si nonconformist în măsură să lupte neobosit cu sistem nedrept şi abuziv. Forţa, credibilitatea şi celelalte atuuri ale sale ţin de o profundă înţelegere a problemelor grave ale societăţii noastre, de o bună cunoaştere a politicii şi de instinctele democratice căpătate şi rafinate prin numeroase sale experinţe de luptă cu abuzurile autorităţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu